page-cover

“2020 GİV ÇALIŞTAY ve KAYNAŞMA PROGRAMI TAMAMLANDI”

Haber 27.04.2020

GİV Konya Şubesi’nin (GİV Konya) organize etmiş olduğu programa GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV Başkan Yardımcısı Tahir Aktüre, GİV Merkez Genel Sekreteri Mehmet Biseli, GİV Gebze Başkanı Yavuz Kuş, GİV Konya Genel Başkan yardımcıları, GİV Konya komisyon başkanları ve bazı üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

22 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen ve bazı misafir katılımcıların da iştirak ettiği toplantı, dört günlük “Kaynaşma Programı”nın önemli bölümünü teşkil etti. GİV Konya Başkan Yardımcısı Şaban Topal’ın açış ve GİV Başkanı Sayın Mehmet Koç’un selamlama konuşması ile başlayan toplantı; gerek yönetim gerekse üyelerden oluşan katılımcıların kendini tanıtması ile devam etti.

GİV Genel Başkanı Mehmet KOÇ konuşmasında sahip olduğumuz manevi değerlerin gelişmiş dünya ülkelerinin sahip olduğu maddi zenginliklerden çok daha önemli olduğuna vurgu yaparak Allah rızası için çalışmanın, insanlığa hizmet etmenin önemine değindi. “Türkiye İslâm tarihinde hiç sömürge olmamıştır. Bin yıldır kimseye boyun eğip, gel bizi yönet demedik” diyen vakıf başkanımız Sayın Mehmet Koç bugün içinde bulunduğumuz süreç içerisinde Suriye’de Rusya destekli güçlerle mücadele ettiğimizi, ileriye dönük zor bir dönem olduğunu ve belirsizliklerin öne çıktığı bir süreç olduğuna vurgu yaparak ülkemize, milletimize yardım etmesi için hayır temennilerde bulundu.

Girişimci İş Adamları (GİV) Vakfı’nın faaliyetlerini anlatan KOÇ, GİV’in bugün geldiği noktanın etkinliğini dile getirdi. Ülkemizde İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) ile beraber gerçekleştirilmeye başlanan ve ülkemizde ilk defa bu kapsamda başlayan GENDEKS’i (Girişimcilik Endeksi) detaylarıyla anlattı. Bu projenin ülkemizin girişimcilik konusunda geldiği noktaları tespit etmesine ve yüksek katma değer sağlamasına da imkan sağlayan GENDEKS Projesinin ülkemize sağlayacağı faydaları anlatan KOÇ, girişimci sermayesi yatırım fonu (GSYF) ve girişimcilerin yetişmesine destek olacak girişimcilik okulları kurmanın önemine de değindi. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 8’ncisi gerçekleşecek olan “GİV Girişimcilik Ödülleri” başta olmak üzere GİV’in girişimcilere verdiği destekleri ve bu desteklerin ülke çapındaki etkisini de anlatan Mehmet KOÇ, Afyonkarahisar’daki “Çalıştay ve Kaynaşma” programını organize eden GİV Konya’nın Konya’daki girişimcilik konusunda gayretlerini ve başarılarını takdir etti. Şuan sadece Konya ve Gebze olarak iki şubesi bulunan Girişimci İşadamları Vakfı’nın 2020 yılında toplamda 20 şubeye çıkarılmasının hedeflendiğini, Bursa ve Adana Şubelerinin açılma aşamasına geldiğini belirtti. Bu sene girişimci işadamı, akademi, medya, siyaset ve bürokrasi çevresinden saygın isimlerden müteşekkil GİV Danışma Kurulu oluşturulduğunu, bu danışma kurulu ile Girişimci İşadamları Vakfı’nın daha önemli faaliyetlere ağırlık vereceğini sözlerine ekledi. Bu sene Haliç Üniversitesi ile TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) projesinin faaliyete başlayacağını ifade eden Sayın Mehmet Koç, ülkemizin kalkınmasının ancak başarılı girişimciler eliyle olacağını belirtti. GİV Gebze Şube Başkanı Yavuz Kuş ve diğer katılımcılarında tek tek söz aldığı toplantı, katılımcılardan gelen sorulara verilen cevaplardan sonra hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.